19 Ocak 2015

Deren için...

Bunlar, canımın içi Deren' im için... Aslında bu kutu ve şişeyi onun için yapmadım. Yaptıklarımın insanlara yük olmasından korktuğum için istenmediği sürece "Bunu senin için yaptım." demiyorum. Deren, bu ikisinin de evine çok uygun olduğunu söyleyince dünyalar benim oldu. Canımın içi güle güle kullansın:) 
               
 Deren, canım arkadaşım Figen' in ve Hasan kardeşimin canı kızları. Deren, kötülük kabiliyeti olmayan dünya güzeli bir kızdır. Deren canımdır, ciğerimdir, bebeğimdir, yeğenimdir. Şu anda THY' de kabin amiri. Bir oda bir salon kutu gibi bir evi var İstanbul' da. Dilerim, bu kutu ve şişe, evinin güzelliğine güzellik katar.
                            
Kutuyu, bardak altlığından yaptım. Bu altlıkları hepiniz bilirsiniz. Yanlarına ahşap yapıştırdım. Kapak kısmının altına da ahşap yapıştırdım. Önce beyaza sonra da sert bir fırçayla petrol mavisine boyadım bu da eskitme görüntüsü oluşturdu. Üzerine peçete dekupajı yaptım. Su bazlı parlak vernikle vernikledim.

Barış ve hoşgörü içinde keyfim(iz)ce yaşayacağım(ız) günler diliyorum. Tekrar görüşmek üzere..

18 yorum :

  1. Kutuyu da kendiniz yapmışsınız, ne kadar yaratıcısınız Gülay hanım, keyfimce takipteyim :)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. aaaaaaa kutuyu da yapmışsınız vallahi pes tüm emeği size keyfi Deren' e izleyip öğrenmesi bize güzel paylaşım için teşekkürler elleriniz dert görmesin.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Ezem hanım:)) Bana her zaman güç veriyorsunuz:))

      Sil
  3. pes diyorum Gülay. elleli sene düşünsem o hasırlardan kutu yapmak aklıma gelmez. valla tebrikler...

    YanıtlaSil
  4. kutu bile el emeği göz nuru olunca dikkatimi çekti! çok güzel olmuş emeğine sağlık,
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık, harika olmuşlar.Bu arada ne kadar ince düşüncelisiniz hediyelerinizi bile vermeden evvel yük olmasın diye düşünüyorsunuz.Sizin gibi insanlar pek kalmadı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Esra hanım:) Hediyelere manevi bir anlam yükleyen insanlara hediye yük olabiliyor. Bunlar, benim hobi olarak yaptığım ve doğal olarak zevkimin izlerini taşıyan objeler. Bundan dolayı hediye etmekte zorlanıyorum. Hediye, maddi ve manevi olarak verene de alana da yük olmamalı bana göre. Sevgilerimle...

      Sil
  6. gulaycim,,,cok hos bir hediye olmus.
    dedigin gibi senden izler tasimasi cok guzel..
    benim dekopajlarim,,pecetelerim,,boyalarim yaz evinde kaldi.
    onun icin istesemde burada yapamiyorum,,yada belli sinirlar icinde kaliyorum.
    izmire selamlar,,aklim egede kaldi:)))))bu kelimeler beni ayvaliktaki ,,simdi olmayan yazligima goturuyor...opuyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o yazlık yok mu o yazlık, sadece sizin değil, hepimizin aklını başından alıyor. Çok teşekkür ederim, Cihan hanım:)

      Sil
  7. Dostum, kaderdaşım, her şeyim;

    Hayallerini, iç dünyandakileri, sevgini, hoşgörünü,kızgınlıklarını kısaca SENİ dışa vurmanı sağlayan bu "MİNİK DEVLERİ" sergileyeceğin özel bir gün.İnan ki biz de en az senin kadar heyecanlıyız.Umarım bu güzel "AN", gelecekte bizi ayakta tutacak "ANILARIMIZ"a dönüşecek.Seni seviyor ve seninle hep gurur duyuyorum minik yüreğimdeki BÜYÜK DOSTUM. ( Figen Kaya)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim en büyük şansım senin gibi bir insanın yüreğinde yer alabilmek , canım arkadaşım. Seni çok ama çok seviyorum. Lütfen yaşamımın sonuna kadar hep ol <3 Her şey için sonsuz teşekkürler:))

      Sil
  8. Gülay Teyze'm basta seninle cok gururlandıgımı hatta duygusal dakıkalar yasadıgımı belirtmek isterim. Basta hobi olarak basladıgın bu keyifli ugrasıyı suan bircok insanın begenisine sunmaya baslayarak onları da bu hayret verici yetenekten mahrum bırakmadın. Seninle gurur duyuyoruz ve basarılarının daim olmasını diliyoruz. Seni cok seviyorum. (Deren Kaya)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyzesinin Kuzu'su asıl ben seninle gurur duyuyorum. Hayatı algılayışın ve yaşam şeklin beni çok mutlu ediyor. İyi ki sen de benim yeğenlerimden birisin. Sen çok seviyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...